ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ РІЗНИХ ВИДІВ МИСТЕЦТВА НА РОЗВИТОК ГУМАННИХ ПОЧУТТІВ У ДОШКІЛЬНИКІВ - Cкрипник, Неля (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статі розкривається важливість формування гуманної особистості. Епізодично проаналізовано психолого-педагогічну літературу, в якій висвітлюється ця проблема. Окреслені завдання, методи і прийоми виховання співчуття та співпереживання у старших дошкільників, як одне із характеристик гуманної особистості в процесі комплексних занять з використанням різних видів мистецтва. В статье раскрывается необходимость и важность формирования гуманной личности. Эпизодически проанализировано психолого-педагогическую литературу и взгляды ученых на эту проблему. Определены задачи, методы и приёмы воспитания сочувствия в дошкольников, как одна из характеристик гуманной личности в процессе комплексных занятий с использованием разных видов искусства. The article drew attention to the importance of the humane personality formation from pre-school age. The psychological and educational literature, which highlighted that problem was analyzed. The objectives, methods and techniques of education of sympathy inolder children under school age a sone of the characteristics of humane personality in the process of complex studies using different art types were revealed.