РОЛЬ ЗМІСТУ ОСВІТИ У ФОРМУВАННІ МОВНОЇ ОСОБИСТОСТІ ДИТИНИ-ДОШКІЛЬНИКА - Степанова, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті дається аналіз Концепцій мовної особистості, коротка характеристика змістових ліній у змісті навчання української мови. Уточнюється сутність поняття «мовна особистість», розкривається важливість навчання мови у формуванні інтелекту дитини. Визначається роль комунікативно-діяльнісного підходу в навчанні мови та мовленнєвого спілкування. В статье дается анализ Концепций языковой личности, короткая характеристика содержательных линий в содержании обучения украинскому языку. Уточняется сущность понятий «языковая личность», раскрывается важность обучения языку в формировании интеллекта ребенка. Определяется роль коммуникативно-деятельного подхода в обучении языку и речевому общению. The article deals with the analysis of the Language Personality Concept and a brief characteristic of content lines in the content of teaching the Ukrainian language. The author determines the meaning of the notion «language personality» and discloses the importance of teaching a language for the formation of a child’s intellect. The role of the communication-activity approach in the teaching a language and speaking communication is also given.