СОЦІАЛЬНО-ПЕДАГОГІЧНИЙ СУПРОВІД СОЦІАЛІЗАЦІЇ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ В СІМ’ЯХ РОЗЛУЧЕНИХ БАТЬКІВ: ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ - Суятинова, Катерина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті аналізуються такі поняття як супровід, соціальний супровід, розкриваються особливості соціально-педагогічного супроводу, названо основні його характеристики, пропонуються етапи здійснення соціально-педагогічного супроводу. Автор зауважує на необхідності соціальної допомоги сім’ям, які перебувають у кризовому стані, сім’ям соціального ризику, сім’ям розлучених батьків тощо. Проблема соціально-педагогічної допомоги сім’ям є актуальною, існують розбіжності у видах надання допомоги, є потреба у подальшій розробці та перевірці моделі педагогічного супроводу соціалізації дітей старшого дошкільного віку у сім’ях розлучених батьків. В статье анализируются такие понятия как сопровождение, социальное сопровождение, раскрываются особенности социально-педагогического сопровождения, названы основные его характеристики, предлагаются этапы осуществления социально-педагогического сопровождения. Автор отмечает необходимость социальной помощи семьям, которые находятся в кризисном состоянии, семьям социального риска, семьям разведенных родителей и т.д. Проблема социально-педагогической помощи семьям является актуальной, существуют различия в видах оказания помощи, есть потребность в дальнейшей разработке и проверке модели педагогического сопровождения социализации детей старшего дошкольного возраста в семьях разведенных родителей. The article analyzes concepts such as support, social support, specifics of socio-pedagogical support as its main characteristics include implementation stages of socio-pedagogical support. The author notes the need for social assistance to families who are in crisis, families of social risk families, divorced parents, etc. The problem of social-pedagogical assistance to families is relevant, there are differences in the kinds of assistance, there is a need to further develop and test models of pedagogical support socialization of preschool children in families with divorced parents.