ПЕРЕДУМОВИ СУЧАСНОГО СТАНУ ВІТЧИЗНЯНОЇ ГЕОГРАФІЧНОЇ ОСВІТИ: ІСТОРИЧНІ АСПЕКТИ ХХ–ХХІ СТОЛІТТЯ - Браславська, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглядається питання передумов сучасного стану й історичних аспектів становлення вітчизняної географічної освіти. Досліджуються шляхи і можливості її удосконалення, що визначаються історичними, політичними, соціальними та національними чинниками. Характеризується внесок видатних географів і педагогів у розвиток як географічної освіти, так і географічної науки в цілому. Висвітлюються організаційні питання вітчизняної методики навчання географії. Розкриваються проблеми вищої освіти педагогів-географів.