ДО ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ МОВНОЇ ОСОБИСТОСТІ СТУДЕНТІВ МОВНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ В УМОВАХ КРОСКУЛЬТУРНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ - Дем’яненко, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті подано аналіз концептів «мовна особистість» і «вторинна мовна особистість», їх змістового визначення різними науковцями. Досліджується актуальність проблеми формування мовної особистості студентів мовних спеціальностей в умовах кроскультурної інтеграції та особливості педагогічного підходу до проблеми мовної особистості. Розглядаються соціокультурні вимоги до формування мовної особистості, а також проблема соціокультурної самоідентифікації мовної особистості.