РЕАЛІЗАЦІЯ ПРИНЦИПУ ПЕРСПЕКТИВНОСТІ У ПРОЦЕСІ ФОРМУВАННЯ У МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ МОРФОЛОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ НА МАТЕРІАЛІ ПРИКМЕТНИКА - Зенченко, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто сутність комунікативного підходу до початкового курсу української мови як складника загального змісту початкової освіти, окреслено шляхи його реалізації в навчальному процесі майбутніх учителів початкових класів з урахуванням принципу перспективності, зокрема у процесі формування у молодших школярів морфологічної компетентності на матеріалі прикметника, аргументовано важливість розвитку мовно-мовленнєвих умінь молодших школярів у процесі засвоєння мовної теорії для їх усебічного культурного розвитку і соціалізації, формування здатності успішно користуватися всіма видами мовленнєвої діяльності у процесі спілкування, пізнання, вирішення авчальних завдань.