РИТОРИКА ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ МОВНОЇ ОСОБИСТОСТІ МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ СОЦІОНОМІЧНОЇ СФЕРИ - Корчова, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті узагальнено зміст вихідного поняття «мовна особистість» з опертям на дослідження сучасної лінгвістики та інтерлінг-вістичних наук (психолінгвістики, комунікативної лінгвістики, теорії мовної комунікації). Закцентовано увагу на вагомості риторичного компонента професійної підготовки як засобу формування мовної особистості майбутнього спеціаліста соціономічної сфери (практичного психолога, соціального педагога, соціального працівника). Сформульовано мету та завдання риторичної освіти, схарактеризовано форми, види навчальної діяльності студентів з риторики. Аргументовано доцільність упровадження індивідуальних диференційованих завдань із риторики за проектною технологією.