ПРОФЕСІЙНО-ПРАВОВА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЯК ЕЛЕМЕНТ ЦІЛЕСПРЯМОВАНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО ВПЛИВУ НА ФОРМУВАННЯ ОСОБИСТОСТІ МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ КОМП’ЮТЕРНОЇ ГАЛУЗІ - Попадич, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У даній статті проведено аналіз понять «особистість», «відповідальність», «професійна відповідальність», «професійно-правова відповідальність»; розглянуто соціальну, моральну, політичну, юридичну та інші види відповідальності; запропоновано визначення поняття «професійно-правова відповідальність майбутнього фахівця комп’ютерної галузі» у системі правового виховання у вищому навчальному закладі; охарактеризовано професійно-правову відповідальність як елемент цілеспрямованого педагогічного впливу на формування особистості майбутнього фахівця комп’ютерної галузі.