ПРИВАТНА МИСТЕЦЬКА ТА ХУДОЖНЯ ОСВІТА ЧЕРКАЩИНИ ДРУГОЇ ПОЛОВИНИ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТТЯ - Русакова, Людмила (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті представлено аналіз розвитку меценатства в художній системі Черкащини другої половини ХІХ – початку ХХ століть. Охарактеризовано вплив благодійництва (меценатства) на розвиток художньої освіти окресленого періоду. Встановлено недостатню висвітленість у педагогічній науці ролі меценатства в діяльності художніх закладів Черкащини зазначеного періоду.