ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ СПЕЦІАЛІСТІВ У ПРОЦЕСІ ВИКЛАДАННЯ КУЛЬТУРИ НАУКОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ - Савчук, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті обґрунтовано значущість культури наукової української мови у формуванні мовно-мовленнєвої компетентності майбутнього фахівця освітньої галузі, окреслено критерії його готовності продукувати тексти наукового стилю та жанру; з’ясовано мету, завдання, проблематику, основні поняття і категорії дисципліни.