ФУНКЦІЇ ПІДРУЧНИКА ЯК ПРОВІДНОГО КОМПОНЕНТА НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ШКІЛЬНОГО ПРЕДМЕТУ (на прикладі географії) - Стадник, Олександр (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Стаття присвячена питанням створення підручника як засобу навчання шкільного предмету. З’ясовано, що підручник є універсальним комплексним засобом навчання, носієм предметного змісту освіти, визначеного програмою і, значною мірою, видів діяльності суб’єктів навчального процесу. Розглянуті наукові підходи до типології дидактичних функцій підручника. Запропоновано і розкрито функції підручника як провідного компонента навчально-методичного забезпечення шкільного предмету.