МОВНА ОСОБИСТІСТЬ СТУДЕНТА-ФІЛОЛОГА КРІЗЬ ПРИЗМУ КОМПЕТЕНТНІСНОЇ ОСВІТИ - Столяр, Зоя (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Статтю присвячено розгляду питання формування мовної особистості студента філологічної спеціальності. Автор вивчає історію дослідження проблеми мовленнєвого розвитку студентів ВНЗ у сучасних лінгводидактичних розвідках, з’ясовує, що виховання мовної особистості майбутнього філолога є основною метою лінгвістичної освіти. У статті доведено, що передумовою становлення мовної особистості є формування у неї комунікативної компетентності, яку З. В. Столяр розглядає як знання законів комунікації (вербальної й невербальної) та вміння їх дотримуватися залежно від обставин і умов спілкування.