РОЛЬ МИСТЕЦТВА У ФОРМУВАННІ ГУМАНІТАРНОЇ КУЛЬТУРИ СТУДЕНТІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ США - Федоренко, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто особливості створення художнього середовища вищого навчального закладу в США, що генерує медіацію між різними сферами знань на основі критичного та креативного мислення. Розкрито роль мистецтва у практичному застосуванні студентами здобутих знань та розвинених умінь і навичок, що в цілому забезпечує їх можливістю розвивати успішні стосунки з навколишнім світом, сприяючи при цьому формуванню у них гуманітарної культури.