СМИСЛОЖИТТЄВІ ОРІЄНТАЦІЇ ПЕДАГОГА ЯК ФАКТОР РОЗВИТКУ КУЛЬТУРИ ПЕДАГОГІЧНОГО СПІЛКУВАННЯ - Хорольська, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглядається проблема смисложиттєвих орієнтацій особистості з гуманістичною спрямованістю, що є важливим у професійній мотивації педагога і має значний вплив на характер і ефективність педагогічного спілкування. Розглядається потенціал смисложиттєвих орієнтацій та гуманістичної спрямованості у професійному становленні вчителя, збереженні його психологічного здоров’я, а також розкритті техніки ефективного взаємоспілкування учителя та учня.