ВИКОРИСТАННЯ ЗДОБУТКІВ УКРАЇНСЬКОЇ ДІАЛЕКТОЛОГІЇ У СУЧАСНІЙ ЛІНГВОДИДАКТИЦІ - Цимбал, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Питання використання діалектного матеріалу в лінгводидактиці української мови вимагає докладного опрацювання. Перспективною є проблема методики навчання української мови (зокрема, фонетики, орфоепії, лексикології, граматики) на уроках української мови у певному діалектному середовищі; а також наступність і перспективність використання діалектного матеріалу на заняттях (уроках) української мови учнями різних ланок освіти (дитячий садок, початкова школа, середня загальноосвітня школа).