ДОСВІД РОЗВИТКУ МЕДІАОСВІТИ В ЗАРУБІЖНИХ КРАЇНАХ - Біницька, Катерина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Стаття присвячена проблемам розвитку медіаосвіти в зарубіжних країнах. На основі аналізу теоретичної літератури визначено терміни «медіа» та «медіаосвіта». В статті зосереджено увагу на розвитку медіаосвіти як специфічного напряму педагогічної науки в провідних країнах світу (Великобританія, Канада, США, Польща) та на етапах розвитку й ключових поняттях медіаосвіти. Відображено розвиток медіаосвіти в Україні та в Росії.