СУЧАСНИЙ АНАЛІЗ ДЕФІНІЦІЇ «СОЦІАЛЬНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ» ОСОБИСТОСТІ - Борбич, Наталія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті висвітлено теоретичне узагальнення стану дослідження представленої проблеми в науковій літературі. Розглянуто окремі наукові підходи до визначення понять «компетентність» та «компетенція». Подано вивчення питання соціальної компетентності в історичному контексті. Розкрито різні підходи до трактування та визначення складових поняття соціальна компетентність, подано власне формулювання терміну «соціальна компетентність» особистості.