БАР’ЄР: ФАСИЛІТАТОР АБО ІНГІБІТОР ПІЗНАВАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТІВ - Глазкова, Ірина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Стаття присвячена проблемі пізнавальної активності студентів. У праці доведено, що залежно від характеру бар’єри з однаковим успіхом можуть виконувати й творчу й деструктивну функцію стосовно діяча. Тобто бути як фасилітаторами, так і інгібіторами активності людини. У дослідженні обґрунтовано прийоми штучного створення бар’єрів у навчальному процесі у вищій школі, що сприяють активності студентів.