ПРОФЕСІЙНІ ВИМОГИ ДО ПЕДАГОГІЧНОГО ПРАЦІВНИКА: ЕТИЧНИЙ АСПЕКТ - Ключова, Людмила (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто етичний аспект професійних вимог до педагогічного працівника, важливість дотримання ним позитивної світоглядної позиції, наполегливої та систематичної праці над собою. Запропоновано основні професійно-етичні вимоги до громадянина, професіонала та особистості педагога і способи їх виконання. Висвітлено актуальні професійно-етичні вимоги до педагогічного працівника в Україні та США як норми фахової діяльності.