ТУРИЗМ КАК СРЕДСТВО ОБРАЗОВАНИЯ И ВОСПИТАНИЯ ДЕТЕЙ - Краснова, Ирина (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті вказано, що необхідність розвитку дослідницьких здібностей учнів визнавалася багатьма відомими педагогами епохи відродження. Пов’язано це з тим, що у дитячому туризмі реалізується комплексний підхід до виховання дітей, тобто все побудовано на нерозривності освітнього, виховного і оздоровчого процесів, духовного і фізичного розвитку дітей, їхньої підготовки до життя та подальшої діяльності.