ЗНАЙОМСТВО З ІСТОРІЄЮ РІДНОГО КРАЮ У КОНТЕКСТІ ХРИСТИЯНСЬКИХ ЦІННОСТЕЙ (НА ПРИКЛАДІ РОБОТИ КРАЄЗНАВЧОГО ГУРТКА НВК c. ВЕРБОВЕЦЬ) - Крохмалюк, Роман (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Виховання підростаючого покоління – один із пріоритетних напрямів державної політики. Розробляючи дану тему, ми опираємося на багатий досвід традиційної педагогічної та методичної думки. Однак ще досить гострими залишаються такі питання, як роль і місце духовних цінностей у вихованні дітей, ставлення сучасників до духовних цінностей у повсякденному житті, праці, творчості, формування духовної культури у підростаючого покоління. Перед сучасною школою постає завдання розвитку духовності учнів. Яскравим прикладом такої діяльності може слугувати робота гуртка «Фольклор та етнографія народу України» на базі НВК с. Вербовець, яка спрямована на дослідження та популяризацію природних і духовних багатств Подільського краю.