ПРИЛУЧЕННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ДО ЦІННОСТЕЙ ДУХОВНОЇ КУЛЬТУРИ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ КЛАСИЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ - Лаппо, Віолетта (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Стаття присвячена проблемам формування духовних цінностей студентів класичного університету. У дослідженні з’ясовано провідні тенденції вивчення проблеми в педагогічній теорії вищої школи. Визначено зміст цінностей духовної культури, які необхідно прищепити в процесі здобуття університетської освіти. Обґрунтовано організаційно-педагогічні умови формування духовних цінностей. Наголошено на потребі відродження виховних традицій української етнопедагогіки та активізації доброчинної діяльності як визначальних чинниках формування духовного світогляду особистості студента.