СТАНДАРТИЗАЦІЯ МОВНОЇ ОСВІТИ УЧНЯ ЯК ОБ’ЄКТ ВИВЧЕННЯ ЛІНГВОДИДАКТИКИ ВИЩОЇ ШКОЛИ - Мамчур, Лідія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розкрито концептуальні положення державних документів щодо сучасної мовної освіти особистості, розглянуто чинні стандартизовані документи, що визначають шляхи й напрями мовної освіти, виступають основними вимогами й орієнтирами вивчення української мови в загальноосвітній школі. Зміст мовної освіти, задекларований нормативними документами, спрямований на досягнення відповідного рівня комунікативної компетентності учня і передбачає цілісність мовного навчання.