ПРОФЕСІЙНЕ СПІЛКУВАННЯ НА ІНОЗЕМНІЙ МОВІ ЯК НЕВІД’ЄМНИЙ ЕЛЕМЕНТ УСПІШНОЇ ФАХОВОЇ РЕАЛІЗАЦІЇ - Осаульчик, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті обґрунтовується взаємозумовленість фахової компетентності спеціаліста та професійного володіння іноземною мовою. Виокремлено структурні компоненти компетентності майбутнього фахівця у вигляді окремих компетенцій, серед яких базовими є професійна та іншомовна комунікативна компетенції. Розкрито зміст категорії «професійне спілкування на іноземній мові». Визначено основні напрями реорганізації й оновлення професійно-орієнтованого вивчення іноземних мов в умовах університетської освіти.