ПРОФЕСІЙНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА В КОНТЕКСТІ ЗАСТОСУВАННЯ СУЧАСНИХ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Побірченко, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглядається специфіка професійної підготовки майбутніх учителів образотворчого мистецтва в контексті застосування сучасних інноваційних технологій. Запропоновано характеристики сучасних інноваційних спрямувань педагогічної освіти: розробка особистої теорії інновацій, особистісно-орієнтована освіта, розвиток організаційно-структурної моделі освіти, система багаторівневої системи освіти. Окреслено деякі ефективні методи підготовки майбутніх фахівців мистецьких дисциплін, а саме: активне навчання, інтерактивне навчання, тренінгове навчання.