ЗАСОБИ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОЦЕСУ САМОСТІЙНОЇ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ УЧНІВ НА УРОКАХ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ - Бербец, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розкрито сутність поняття «засоби навчання», визначено їх роль у формуванні досвіду самостійної творчої навчально-трудової діяльності школярів. Описано класифікацію дидактичних засобів, які доцільно використовувати під час організації самостійної проектно-технологічної діяльності учнів у шкільних майстернях та охарактеризовано підходи до розробки, конструювання та використання вище зазначених засобів.