ІНФОРМАЦІЙНА КОМПЕТЕНЦІЯ У ПРОЦЕСІ ФОРМУВАННЯ МАЙБУТНЬОГО УЧИТЕЛЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Вдовенко, Ігор (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглядається структура інформаційно-технологічної компетенції майбутніх учителів професійної підготовки, яка зумовлена інтенсивним потоком інформації та швидким темпом амортизації знань у сучасному інформаційному суспільстві. Встановлено, що формування професійної педагогічної культури є довготривалим та багатоетапним процесом, який відбувається під впливом різних соціокультурних й індивідуально-психологічних факторів. В результаті дослідження доведено, що педагогічна компетентність є проміжним етапом на шляху до педагогічної майстерності, як наявність певного рівня сформованості знань, умінь і навичок, професійно важливих якостей та внутрішнього світу особистості, потреб, ціннісних орієнтацій, уявлень про людей, самого себе й результатів власної діяльності.