ЦІЛЬОВІ ОРІЄНТИРИ ЗМІСТУ ТА ТЕХНОЛОГІЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ЗАРУБІЖНОГО ДОСВІДУ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ПІДГОТОВКИ У ПТНЗ АГРАРНОГО ПРОФІЛЮ - Герлянд, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розкриті цільові орієнтири щодо змісту та технологічних особливостей зарубіжного досвіду загальноосвітньої підготовки у професійно-технічних навчальних закладах аграрного профілю на прикладі Російської Федерації та Республіки Білорусь. Окреслено основні структурні складові базисних навчальних планів, розподіл навантаження та основні завдання реалізації цієї підготовки. Виявлено, що вона структурується згідно освітньої програми, де подаються контрольно-вимірювальні матеріали, підбираються відповідні форми і методи навчання та оцінювання результатів загальноосвітньої підготовки згідно специфіки отримуваної професії майбутнім кваліфікованим робітником- аграрієм.