ВИКЛАДАННЯ БАЗ ДАНИХ НА КОМП’ЮТЕРНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЯХ ЯК ЕЛЕМЕНТ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ-ІНФОРМАТИКІВ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Погромська, Ганна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто основні методичні аспекти викладання баз даних на комп’ютерних спеціальностях у вищій школі як необмінна ланка професійної підготовки фахівців у галузі інформатики. Окреслено групу питань теоретичного змісту та запропоновано методику проведення лабораторних робіт з курсу «Бази даних та інформаційні системи». Окрему увагу приділено викладанню структурованої мови запитів SQL як універсальної для роботи з даними в реляційних базах даних.