СТАНОВЛЕННЯ ПОГЛИБЛЕНОГО (ПРОФІЛЬНОГО) ВИВЧЕННЯ ПРАВОЗНАВСТВА В НЕЗАЛЕЖНІЙ УКРАЇНІ - Рябовол, Лілія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті викладено результати аналізу програм (розроблених С. Ратушняком, Т. Ремех, Н. Ткачовою, І. Усенко та ін.), за якими проводилося поглиблене (профільне) вивчення правознавства від набуття Україною незалежності до сьогодення; визначено тенденції, якими позначився процес становлення поглибленого вивчення правознавства, а саме: переорієнтація на особистісний, компетентнісний, діяльнісний, аксіологічний, людиноцентричний та правознавчий підходи, оптимізація усіх компонентів системи навчання, спрямованість на розвиток особистості учня.