МЕТОДИ ВИХОВАННЯ У ПРОЦЕСІ ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВ’ЯЗБЕРЕЖУВАЛЬНИХ КОМПЕТЕНЦІЙ МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ-ПЕДАГОГІВ - Самусь, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті охарактеризовано основні аспекти застосування системи методів виховання під час формування здоров’язбережувальних компетенцій та навичок здорового способу життя (ЗСЖ) майбутніх інженерів-педагогів. Окреслено критерії оцінювання орієнтації студентів на ЗСЖ. Розглянуто різні точки зору щодо визначення основи системи та класифікації методів виховання. Автором розкрито і всебічно обґрунтовано такі методи виховання як: переконання, вправи, заохочення, примус, приклад, змагання (гри), критика (самокритики). З’ясовано ефективність та дієвість методів під час застосування їх у практичній роботі педагогів і психологів для розвитку психофізичних якостей студентів.