ЕРГОНОМІЧНА ОСВІТА: ПРОБЛЕМИ СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТКУ - Сидорчук, Людмила (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Соціальний та економічний розвиток людства закономірно веде до зростання швидкості та об’єму інформаційного спілкування, швидкості прийняття рішень, скорочення часу на переміщення людини у просторі. У зв’язку зі зміною характеру трудової, військової і побутової діяльності в ХХ столітті та його переходом від фізичного до розумового сьогодні ергономіку (або людський чинник) можна визначити як технологію інтерфейсу людина-система. Цей інтерфейс має величезний потенціал для вдосконалення ефективності, безпеки, здоров’я і комфорту як самої людини, так і соціотехнічної системи у цілому.