РОЛЬ ТЕОРІЇ ЧИСЕЛ В ПРОЦЕСІ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ МАТЕМАТИКИ - Гончарова, Світлана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті здійснено аналіз специфіки формування професійної компетентності студента – майбутнього вчителя математики засобами курсу «Теорія чисел». Розглянуто та обґрунтовано ключові постулати застосування інтегративного підходу до викладання математичних дисциплін з елементами системи педагогічної взаємодії. Показано, що застосування елементів теорії чисел сприяє поглибленню у студентів не лише математичної обізнаності, а й розвитку професійної педагогічної компетентності.