РОЗВИТОК МОВНОЇ ОСОБИСТОСТІ У КОНТЕКСТІ СУЧАСНОЇ ШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ - Мамчур, Лідія (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті порушується важлива проблема сучасності – мовна освіта особистості. Визначено теоретичні засади феномена «мовна особистість» крізь призму педагогічних і лінгводидактичних досліджень. Розглянуто значення спілкування, комунікації, мовленнєвої комунікації як різновиду людської діяльності й основного навчального середовища для формування мовної особистості учня в основній школі.