ГУМАНІСТИЧНІ ІДЕЇ В. О. СУХОМЛИНСЬКОГО ТА ЇХ ТВОРЧЕ ВПРОВАДЖЕННЯ У НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ ПРОЦЕС СПЕЦІАЛЬНОЇ ШКОЛИ-ІНТЕРНАТУ - Мотрич, Володимир (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглядається низка гуманістичних ідей видатного українського педагога В. О. Сухомлинського стосовно навчання і виховання молодого покоління, які знайшли своє відображення як в багатьох наукових працях вченого, так і в його педагогічній діяльності в Павлиській середній школі. Автор аналізує досвід учителів Золотоніської спеціальної школи-інтернату на Черкащині, які плідно вивчають ідеї відомого педагога-гуманіста і відповідно до умов сьогодення творчо впроваджують їх у практику своєї роботи.