ІСТОРИЧНІ ВИТОКИ ТА СУЧАСНИЙ СТАН ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНОСТІ УЧНІВ З ІНВАЛІДНІСТЮ У СИСТЕМІ ОСВІТИ - Рассказова, Ольга (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті висвітлено історико-педагогічний аспект проблеми розвитку соціальності дітей з особливими освітніми потребами у процесі їх входження в освітнє середовище, розкрито можливості інклюзивної освіти у питаннях сприяння інтеграції учнів з інвалідністю у сучасне суспільство.