ПІДХОДИ ДО ОЦІНЮВАННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ПІДРУЧНИКІВ З ІСТОРІЇ ДЛЯ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ - Смагін, Ігор (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті пропонується підхід до оцінювання функціональної ефективності шкільних підручників з історії з позицій вимог освітніх систем навчальних предметів. Запропоновано два критерії: відповідність змісту і виховної спрямованості підручника вимогам освітньої системи навчального предмета; відповідність науковості змісту підручника історії вимогам освітньої системи навчального предмета. Зроблено висновок про доцільність використання запропонованого підходу авторами навчальної літератури та експертами під час апробації навчальної літератури в педагогічній практиці.