ВИКОРИСТАННЯМІЖНАУКОВИХ ЗВ’ЯЗКІВ ЯК ОСНОВИ ПЕДАГОГІЧНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ НА УРОКАХ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Стріхар, Оксана (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглядається така категорія як «міжнаукові зв’язки», яка взаємозв’язана з інтеграційним підходом в освіті. Проаналізовано культурну спадщину попередніх історичних епох, де констатується споконвічна синкретичність, синтез багатьох видів мистецтва. Розглянуто зв’язки з дисциплінами Базисного (інваріантна частина), шкільного й регіонального компонентів загальної середньої освіти. Вивчені традиційно багаті й різноманітні міжнаукові зв’язки музики із предметами освітньої сфери «Природознавство», «Математика». Виявлені різноманітні міжнаукові зв’язки з дисциплінами освітньої сфери «Філологія», «Суспільствознавство». Охарактеризовані предмети міжнаукових зв’язків Другого виду – це дисципліни Регіонального (державного) компонента.