ПОПЕРЕДЖЕННЯШКІДЛИВИХ ЗВИЧОК СТАРШИХ ПІДЛІТКІВ У ПРОЦЕСІ ФІЗКУЛЬТУРНО-СПОРТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Турчак, Анатолій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглядається проблема попередження шкідливих звичок старших підлітків у процесі організації шкільної фізкультурно-спортивної роботи, спираючись на концепцію суспільно-корисної діяльності як провідного фактору розвитку особистості. Вона спрямована вчителем фізичної культури як на фізичне вдосконалення рухових здібностей учнів, так і на формування у них мотиваційно-ціннісних життєвих орієнтацій та морального виховання підростаючого покоління.