СЕРБСЬКА БАННО-АКОРДЕОННАШКОЛА АКАДЕМІЧНО-НАРОДНОГО ТИПУ: ПОРІВНЯЛЬНО-ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ АНАЛІЗ - Устименко-Косоріч, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті запропонована концепція сучасної баянно-акордеонної школи на прикладі сербської початкової освіти за фахом. Визначено функціональний блок музичної освіти, естетично-художній та теоретичний, які покладено в основу розробки новітньої музично-освітньої системи. Доведено, що єдність зазначених компонентів сучасної сербської баянно-акордеонної школи складають прогресивний напрямок локально-національної освіти, який може стати прикладом для вітчизняного музичного виховання баяністів-акордеоністів.