СУТНІСТЬ І ПРОБЛЕМИ ВИХОВАННЯ ДУХОВНО-МОРАЛЬНИХ ЦІННОСТЕЙ - Гуров, Сергій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті визначено сутність поняття «виховання духовно-моральних цінностей» молоді. Розглянуто аспекти та етапність формування духовно-моральних цінностей студентів гуманітарних спеціальностей. Особливу увагу приділено розгляду проблем вдосконалення процесу виховання духовно-моральних цінностей студентів гуманітарних спеціальностей. Завдання і стратегія вищої школи – навчити студентів взаємодіяти на основі духовно-моральних цінностей в гармонії з іншими людьми, собою і навколишнім світом. У формуванні духовно-моральної особистості важлива роль освітніх установ. Модель освіти в цьому випадку повинна базуватися на принципах демократії і гуманізму, створюючи умови для розвитку і самореалізації особистості.