СПЕЦИФІКА МІЖОСОБИСТІСНОЇ ВЗАЄМОДІЇ ДІТЕЙ В УМОВАХ РІЗНОВІКОВОЇ ГРУПИ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ - Іщенко, Людмила; Підлипняк, Ірина; Дука, Тетяна (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті здійснено теоретичний аналіз міжособистісної взаємодії дітей в умовах різновікової групи закладу дошкільної освіти як психолого-педагогічної категорії; досліджено вплив міжособистісної взаємодії на розвиток здібностей і активності вихованців в умовах різновікової групи та її специфіку. З’ясовано особливості педагогічної діяльності вихователя в умовах різновікової групи; підкреслено, що ефективність організації життєдіяльності дітей різного віку зумовлена налагодженням активної міжособистісної взаємодії між ними; висвітлено основні форми освітньої роботи педагога з дітьми різного віку.