МОДЕЛЬ СИСТЕМИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ІНЖЕНЕРІВ У ТЕХНІЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ - Кокарєва, Анжеліка (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті модель фахівця розглядається як опис основних характеристик працівника певного профілю. Процесуально-діяльнісна складова фахової підготовки майбутніх інженерів реалізується через структуру й зміст підготовки з урахуванням соціального замовлення, потреб ринку праці, вимог стейкхолдерів відповідної галузі українських та міжнародних стандартів. Зазначено, що сучасна фахова підготовка працівників інженерних спеціальностей потребує якісного навчально-методичного забезпечення, застосування наукових, технологічних та методологічних новацій.