СУТНІСТЬ І СТРУКТУРА ІНТЕРАКТИВНИХ ПЕДАГОГІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - Кучай, Алла (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У статті розглядаються теоретичні аспекти сутності, структури інтерактивних педагогічних технологій та основи формування готовності майбутніх педагогів закладів дошкільної освіти до застосування інтерактивних педагогічних технологій у професійній діяльності. З’ясовано, відсутність єдиної освітньої структури інтерактивних педагогічних технологій. Зазначено, що застосування інтерактивних педагогічних технологій в освітньому процесі закладів дошкільної освіти здійснюється за умови безпосереднього втілення в освітній педагогічній діяльності з дітьми дошкільного віку запропонованої нами структури інтерактивних педагогічних технологій, яка набуває таких властивостей і станів, що забезпечують можливість ефективно організовувати освітню діяльність та оптимально нею управляти.