АНАЛІЗ МОТИВАЦІЙНОЇ СФЕРИ ГОТОВНОСТІ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ МОБІЛЬНОСТІ ІНЖЕНЕРІВ-ПЕДАГОГІВ - Малишевський, Олег (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
У теоретичному аналізі мотиваційної сфери готовності до професійної мобільності інженерів-педагогів комп’ютерного профілю визначено, що мотиваційна сфера містить у собі систему особистісно-професійних цінностей і установок, які позитивно відтворюють соціальну, професійну й особистісну значущість професійної освіти і впливають на формування системи мотивів цілеспрямованого творчого оволодіння фаховими компетентностями для розвитку професійної мобільності. Доведено, що мотиваційна сфера майбутнього фахівця має вагомий вплив на формування готовності до професійної мобільності інженера-педагога комп’ютерного профілю і є дієвим інструментом адаптації до суспільно-професійної діяльності.