ДІАГНОСТИКА НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОЇ ВИХОВАНОСТІ УЧНІВ 5–6 КЛАСІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ ШКІЛ - Федоренко, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2019)
Стаття присвячена діагностиці сформованості національно-патріотичної вихованості учнів 5–6 класів загальноосвітніх шкіл на основі визначених критеріїв, показників і рівнів досліджуваного явища. Діагностичні методики, які ми використовували під час педагогічного експерименту, було спрямовано на виявлення сформованості в учнів 5–6 класів когнітивного, емоційно-мотиваційного та вчинково-діяльнісного критеріїв національно-патріотичної вихованості. Дослідження проводилося за допомогою опитування учнів, їхніх батьків та класних керівників стосовно рівня національно-патріотичної вихованості. На основі прояву означених критеріїв та їхніх показників охарактеризовано три рівні сформованості національно-патріотичної вихованості в учнів основної школи: високий, середній, низький.