ОСОБЛИВОСТІ ПОБУДОВИ ПРОГРАМ ТРЕНУВАНЬ НА ПЕРЕДЗМАГАЛЬНОМУ ЕТАПІ ПІДГОТОВКИ ЛИЖНИКІВ-ГОНЩИКІВ - Власенко, Степан; Ящук, Сергій (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті розглянуто проблеми оптимізації тренувального процесу лижників-гонщиків, питання пошуку шляхів моделювання термінових і кумулятивних ефектів, визначення їх функціонального стану готовності до відповідальних змагань у визначений час у запланованій спортивній формі. Визначено вплив моделей тренувальних уроків, циклів, програм на зміну окремих елементів техніки, швидкості та швидкісної витривалості і їх розвиток на передзмагальному етапі річного циклу тренування лижників-гонщиків.