ПРИНЦИПИ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНТЕКСТНОГО НАВЧАННЯ В ПРОЦЕСІ ВИКЛАДАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ - Гуменюк, Ірина, (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
У статті обґрунтовано необхідність удосконалення методичної системи навчання дисципліни «Українська мова за професійним спрямуванням» з огляду на компетентнісну парадигму освіти. Окреслено переваги контекстної технології навчання на підставі аналізу наукового простору проблеми. На основі використання методів аналізу та синтезу наукової інформації з’ясовано сутність поняття «контекстне навчання української мови за професійним спрямуванням» і визначено основні принципи реалізації зазначеної технології в процесі викладання дисципліни майбутнім учителям початкових класів.