МЕТОДИКА ПІДГОТОВКИ ВИЩОГО ВІЙСЬКОВОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ДО АКРЕДИТАЦІЇ ЗА КРИТЕРІЯМИ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ №№ 1 ТА 2 - Медвідь, Михайло (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
На підставі отриманого досвіду підготовки вищого військового навчального закладу до акредитацій освітніх програм та проведення акредитацій в якості експерта виявлено особливості організації освітнього процесу вищим військовим навчальним закладом та визначено методику підготовки до акредитації. До особливостей віднесено: регулювання відносин між монопсонним роботодавцем – державою – та здобувачами вищої освіти; участь в організації освітнього процесу органів управління відповідних військових формувань які діють від імені роботодавця та через яких здійснюється державне замовлення на підготовку фахівців; формування їх індивідуальних освітніх траєкторій лише за блочною моделлю.