ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ САМОСВІДОМОСТІ СТУДЕНТІВ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ ТЕХНІЧНОГО КОЛЕДЖУ - Мельник, Олексій; Гвоздецька, Юлія; Задорожна, Олена (Збірник наукових праць Уманського державного педагогічного університету, 2020)
Проблема формування професійної самосвідомості студентів технічного коледжу є однією з найважливіших проблем професійної педагогіки, які потребують якнайшвидшого вирішення. Актуальність даної проблеми визначається соціально-економічними змінами, які зумовили виникнення об’єктивної суперечності між необхідністю дослідження проблеми формування професійної самосвідомості студентів технічного коледжу, і недостатньою розробленістю змістовного і технологічного аспекту освітнього процесу. Встановлено, що недостатньо наближений зміст професійної освіти веде до слабкої орієнтації студентів на освоєння професійних компетенцій.